milivolt electronics world news CHP'li_Tezcan:_Trkiye\'yi_kucaklayacak_bir_Cumhurbakanna_ihtiya_var-didimhaber.net
21-04-2014

CHP'li Tezcan: Trkiye\'yi kucaklayacak bir Cumhurbakanna ihtiya var

CHP'li_Tezcan:_Trkiye\'yi_kucaklayacak_bir_Cumhurbakanna_ihtiya_var

AYDIN - 21.04.2014 12:35 Pazartesi

 

CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan Türkiye’nin tüm ülkeyi kucaklayacak bir Cumhurbakanna ihtiyaç olduunu söyledi. Türkiye’nin totaliter bir rejime doru gittiini ve iktidarn 'benim partimden olmayan benden deildir' anlaynda odluunu ifade eden CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, “Bu anlay Türkiye’yi çatmaya götürür. Ne yazk ki ülkeyi yöneten hükümetin bandaki anlaylar Türkiye’yi çatmaya götüren bir zihniyetten siyasal sonuç çkarma peindedirler. Uzun süreden beri totaliter bir devlet yaplanmasyla kar karyayz. Toplumun her kesimini, bütün örgütlü alanlar iktidarn bak açs dorultusunda kontrol etmeye çalan bir totaliter devlet yapsyla kar karyayz. Bu yap doal olarak kendi iç mecrasna uygun bir ekilde hukuku ve yargy yok sayarak ilerliyor.” dedi.

 

CHP Aydn l Bakanl’nda partililere seslenen Bülent Tezcan, hükümetin seçim sonras yolsuzluk ve rüvetten kurtulduu yönündeki anlayta odluunu söyledi. Önümüzdeki dönemde balkon konumasnda yannda bütün aibeli olanlar, ad karanlar yan yana dizip de Menemen barda gibi sralayp, milletin önüne çkarak millete meydan okuyan anlayn hesab mutlaka yarg önünde verilecektir diyen Tezcan, “Önümüzde bir Cumhur bakanl seçimi var. Türkiye son yllarda çok keskin ve çatmac bir siyaset üslubuna teslim oldu. Bunun yegâne sorumlusu ne yazk ki iktidar partisi AKP’dir. Bu gün iktidar ellerinde bulunduranlar Türk toplumunu çatma kültürü içerisinde konsalide ederek belirli kamplara ayrarak iktidarlarn sürdürmeye çalyorlar. Uzun süreden beri totaliter bir devlet yaplanmasyla kar karyayz. Toplumun her kesimini, bütün örgütlü alanlar iktidarn bak açs dorultusunda kontrol etmeye çalan bir totaliter devlet yapsyla kar karyayz. Bu yap doal olarak kendi iç mecrasna uygun bir ekilde hukuku ve yargy yok sayarak ilerliyor. Yetkili ve sorumlu hükümet görevlilerinin, hükümetin bandaki kiilerin srarla Anayasa Mahkemesi kararna sayg duymuyorum demesi, bunu dedikten sonra da kendisiyle ilgili bir konuda yine Anayasa Mahkemesi’ne bireysel bavuru imkanna müracaat ediyor olmas bütün yarg kararlarn iktidarn iddetiyle çatmac ve hakaret eden bir dille tarif etmeleri Türkiye’de hukuk güvenliinin yarg güvenliinin olmad bir ülke durumuna getiriyor. Yolsuzluklar Türkiye’nin sadece seçime endekslenmi bir sorunu deildir. Milyarlarca dolar yolsuzluk bugün hala ortada duruyor. Tarihte hiç zaman zaman yolsuzluk sandkla aklanmamtr aklanmaz da. Türkiye bir muz cumhuriyeti, kabile devleti deildir. Türkiye modern çada, dünya ile eklemlenmi ve gerçekten dünya ile rekabet edebilecek insanlarn yaad büyük bir ülkedir. Türkiye’de hiçbir iktidarn, hiçbir kimsenin hukuku yok saymaya hakk yoktur. Hiç kimsenin toplumu kkrtarak birbiriyle çatma içerisine sokarak gelecei belirsiz bir maceraya meçhule sürüklemeye hakk yoktur. Hiç kimsenin Türk halkn korkutarak yldrarak susturma gücü yetmez.” eklinde konutu.

 

Türkiye’de parti devleti oluturulduunu iddia eden CHP Genel Bakan Yardmcs Tezcan, önümüzdeki dönemde bütün mazlumlarn arkasnda olacaklarn söyledi. ktidar iddeti ve zulmüne kar haksz ve hukuksuz saldrlara kar madur olan herkesin yannda olacaklarn ifade eden Tezcan, “Biz imtiyazllarn iktidarna kar çkyoruz. Türkiye’de ne yazk ki bir tarafta imtiyazl olanlar bir taraf da ise mahrumiyet içerisinde yaayanlarn oluturduu bir ülke oldu. Bunu deitirmek hepimizin görevi. ktidar gücünü keyfi olarak kullanmaya kalkan bir yaplanmaya her süreçte mücadele edeceiz. Özel dare mal paylamnda AKP’li belediyelere özel dare’nin mallarnn verilmesine karlk, CHP’li belediyelere mallar vermeyerek adeta devletin maln kaçryorlar. Bu parti devleti uygulamasdr. Türkiye’de benim partimden olmayan benden deildir anlay var. Bu Türkiye’yi çatmaya götürür. Ne yazk ki ülkeyi yöneten hükümetin bandaki anlaylar Türkiye’yi çatmaya götüren bir zihniyetten siyasal sonuç çkarma peindedirler.” ifadelerini kulland.

 

Seçilecek Cumhurbakannn toplumun her kesimini kucaklayan birinin olmas gerektiini de belirten Tezcan, “Cumhurbakanl seçimine giderken bütün anlaylarn üzerine çkacak, toplumdaki siyasal kutuplamay ortadan kaldracak, çatma dil ve üslubunu ortadan kaldracak milletin her kesimini kucaklaya bilecek bir Cumhurbakanna Türkiye’nin ihtiyac vardr. Böyle bir Cumhurbakann millet olarak çkaracaz. Türk milleti ilk defe Cumhurbakann dorudan seçecek. Bu yeni uygulamay ne kadar doru, ne kadar salkl ne kadar kucaklayc gerçekletirebilirsek, o kadar Türk demokrasisinin bundan sonrasna dönük salkl ilemesinin önünü açm oluruz. Türkiye’de siyaseti kendi totaliter anlaya göre yeniden ekillendirmek isteyenlere frsat vermeyeceiz. Cumhurbakanl siyasetin yeniden normallemesi için ve kucaklayc kapsayc bir siyaset pratiinin yerlemesi için öneli bir tecrübe olacaktr. Milletimizin bu tecrübeyi hakkyla ve laykyla tamamlayacana inanyorum. CHP olarak biz Türkiye’de demokrasiyi ayakta tutma kaygsndayz. Demokrasiyi bir kez kaybeden, ayakta tutamayan toplumlar, hukuku yok eden toplumlar mazlumlarn bask altnda, zulüm altnda odluu toplumlardr. Türkiye bunu hak etmiyor." ifadelerini kulland.

Keywords: Aydn, CHP, Genel Bakan yardmcs Bülent  Tezcan, Cumhurbakanl

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..